Τι είναι η κάνναβη για τον άνθρωπο

Published by p.arseniou on

Στα ερωτήματα τι είναι η κάνναβη για τον άνθρωπο, είναι χρήσιμη, είναι φάρμακο; η  απλούστερη ίσως και περιεκτικότερη απάντηση θα μπορούσε να είναι ΣΩΣΙΒΙΟ.

Το σωσίβιο είναι χρήσιμο και ίσως απαραίτητο όταν ο άνθρωπος βρεθεί σε συνθήκες ακατάλληλες για την ζωή του, δηλαδή στο νερό, στην θάλασσα. Εκεί συνήθως υστερεί έναντι των πλασμάτων της. Εκεί είναι αναγκαίο να είναι εξοικειωμένος με την κολύμβηση αλλά εάν κουραστεί ή αδυνατεί να κολυμπήσει, τότε το σωσίβιο είναι απαραίτητο, είναι αυτό που του παρέχει στοιχειώδεις δυνατότητες να έχει κάτι “σταθερό” και να αναπνέει. Όταν τελικά βγει στην ξηρά, το εγκαταλείπει καθώς θα του είναι πλέον μεγάλο εμπόδιο.
Έτσι μπορούμε να πούμε ότι η κάνναβη είναι σωσίβιο για τον άνθρωπο όταν καταστεί ασθενής και άρρωστος.

mens sana in corpore sano – νους υγιής εν σώματι υγιεί” . Το σώμα παραμένει υγιές όταν λειτουργεί ως ολότητα, όταν τα μέρη του ανταποκρίνονται ως αναμένεται στις αναμενόμενες απαιτήσεις του περιβάλλοντος στο οποίο εκουσίως ή ακουσίως εισέρχεται και βιώνει ο άνθρωπος. Η ρώμη, το σθένος συντηρούνται και προάγονται με την άσκηση και η καλύτερη άσκηση είναι το παίγνιον, η δραστηριότητα εκείνη όπου το παιδίον αποκτά γνώση, γνώση των δυνατοτήτων του, κατορθώνοντας άθλους πραγματικούς καθώς κάνει την μέγιστη χρήση των δυνατοτήτων της στιγμής εκείνης.
Την ώρα της επίτευξης, εκλύονται ουσίες οι οποίες επιτρέπουν σε κάθε κύτταρο του οργανισμού να βιώσει την ευδαιμονία και να επιτελεί έτσι βέλτιστα το νομοτελειακό του έργο.

Υπάρχει ολόκληρο σύστημα που επιτρέπει αυτή την ανταμοιβή, και αυτό είναι το Ενδο-Κανναβινοειδές Σύστημα, το οποίο ανακαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Είναι σύστημα αποτελούμενο από:

α) υποδοχείς στην επιφάνεια όλων των κυττάρων του οργανισμού και ιδιαίτερα του Νευρικού ιστού και του αμυντικού (εξισορροπητικού) μηχανισμού,

β) συνδετικά μόρια που συνδέονται στους υποδοχείς και μεταφέρουν μήνυμα προς τον πυρήνα του κυττάρου για να συνθέσει κατάλληλες ουσίες και

γ) από ενζυμικούς μηχανισμούς δόμησης και αποδόμησης των συνδετικών μορίων. Οι μηχανισμοί αυτοί ενεργοποιούνται την στιγμή της ανάγκης και δομούν και αποδομούν τάχιστα.

Τα ενεργά συστατικά της κάνναβης, λόγω ομοιότητας προς τα ενδογενή συνδετικά και συγγένειας προς τους υποδοχείς αυτούς ενώνονται παρατεταμένα στους υποδοχείς ή παρεμποδίζουν την ταχεία αποδόμηση των συνδετικών ενδοκανναβινοειδών μορίων.

Το αποτέλεσμα της δράσης των εξω- και ενδο-κανναβινοειδών είναι ούτως ειπείν η προαγωγή της ολότητας του οργανισμού, του συντονισμού των μερών του στον σκοπό και η ταχεία ανταπόκριση του ενός μέρους στις ανάγκες του άλλου.

Όταν η ενδοεπικοινωνία αυτή είναι βέλτιστη τότε υπάρχει ρώμη, σθένος στο σώμα και σε όλον τον οργανισμό και απουσιάζει η ασθένεια, η αρρώστια. Αυτό επιτρέπει την μέγιστη δράση, το παιγνίδι που οδηγεί σε ολοένα αυξανόμενη αυτογνωσία και βίωση ανάλογη του εκάστοτε βαθμού της.

Η στέρηση ή η παρεμπόδιση του παιγνιδιού είναι ίσως η πλέον ύπουλη, δόλια επίθεση κατά ανθρώπου. Τα παιδιά προτιμούν το παιγνίδι ακόμη και αυτήν την τροφή ή και την προστασία της μητρικής αγκαλιάς.

Το παίγνιο που γίνεται με την χρήση του σώματος μπορεί να κορέσει και να κουράσει προσωρινά το παιδί και τότε θα αναζητήσει την σχόλη και εκεί στο σχολείο θα παίξει άλλα παίγνια, χρησιμοποιώντας τον νου του και τις αισθήσεις του εξωτερικές και εσωτερικές.
“Παίζων τους παίδας παίδευε”. Δεν υπάρχει παιδεία χωρίς παιγνίδι.

Η καλύτερη μέθοδος για να διατηρούμε το ενδοκανναβινοειδές μας σύστημα σε άριστη λειτουργία και τον εαυτό μας σε ανάλογη υγεία είναι ο ασφαλέστερος και ταχύτερος δρόμος της αυτοπραγμάτωσης, της έκφρασης της ουσίας στον κόσμο των φαινομένων.

 

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στα ενημερωτικά δελτία The Hemp Way. Χρησιμοποιήστε τον κωδικό THWNR2020 για έκπτωση 10% στην επόμενη αγορά σας.

Συνέβει κάποιο λάθος κατά την αποστολή της αίτησής σας. Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά.

Η The Hemp Way θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτήν την φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας παρέχει νέα και προσφορές προϊόντων.