Απομυελινωτική νόσος

Published by p.arseniou on

Όλα τα νεύρα στο ανθρώπινο σώμα, έχουν ένα περίβλημα, όπως ακριβώς τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν το μονωτικό πλαστικό. Το περίβλημα αυτό ονομάζεται μυελίνη (myelin). Η κατάσταση κατά την οποία το περίβλημα αυτό καταστρέφεται κατά τόπους, ονομάζεται απομυελίνωση (demyelination).

Η απομυελίνωση έχει ως αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ή να καταργείται η αγωγή των νευρικών ερεθισμάτων κατά μήκος ενός νεύρου. Με πιο απλά λόγια, η απομυελίνωση προκαλεί δυσλειτουργία των νεύρων, με αποτέλεσμα συμπτώματα όπως αδυναμία στα χέρια ή τα πόδια, μούδιασμα, διπλωπία, θόλωση της όρασης κλπ.

Οι απομυελινωτικές ασθένειες του ΚΝΣ περιλαμβάνουν την σκλήρυνση κατά πλάκας, την οξεία διάσπαση εγκεφαλομυελίτιδας, την νόσο Devic και την οξεία νεκρωτική αιμορραγική εγκεφαλομυελίτιδα, ενώ οι απομυελινωτικές νευροπάθειες περιφερικού νευρικού συστήματος περιλαμβάνουν το σύνδρομο GuillainBarré και την χρόνια φλεγμονώδη απομυελινωτική νευροπάθεια.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στα ενημερωτικά δελτία The Hemp Way. Χρησιμοποιήστε τον κωδικό THWNR2020 για έκπτωση 10% στην επόμενη αγορά σας.

Συνέβει κάποιο λάθος κατά την αποστολή της αίτησής σας. Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά.

Η The Hemp Way θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτήν την φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας παρέχει νέα και προσφορές προϊόντων.