Η φλεγμονή είναι φυσιολογική απάντηση σε τραυματισμούς,  λοίμωξη και άλλες παθολογικές καταστάσεις. Μέσω εντοπισμένων βιοχημικών και ιστικών μεταβολών, η φλεγμονώδης αντίδραση διευκολύνει την επούλωση. Μερικές φορές, ωστόσο, η ίδια η φλεγμονή γίνεται τόσο έντονη ώστε γίνεται μέρος του προβλήματος.

Τα αντιφλεγμονώδη είναι ουσίες που ανακουφίζουν την φλεγμονή.

Αυτά μπορεί να είναι χημικές ουσίες που επεμβαίνουν στους μηχανισμούς της διαδικασίας της φλεγμονής δεσμεύοντας και εμποδίζοντας τους. Συνήθως έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες οι οποίες συχνά αποτελούν μεγαλύτερο πρόβλημα από την ίδια την φλεγμονή.

Ωστόσο υπάρχουν φυσικές ουσίες φυτικής προέλευσης που μπορούν να ανακουφίζουν τον πόνο χωρίς να παρεμποδίζουν την φλεγμονώδη διαδικασία επιτρέποντας της να ολοκληρώσει την ευεργετική της διαδικασία χωρίς την ταλαιπωρία του υπερβολικού πόνου.

Καθώς η όλη διαδικασία της φλεγμονής είναι απαραίτητος και ωφέλιμος μηχανισμός για την εξασφάλιση της αρτιότητας και επαναφοράς του όλου συστήματος στο βέλτιστο δυνατό σημείο ισορροπίας, η επιμονή της μπορεί να εξηγηθεί μόνο ως αδυναμία απόκρισης των συστημάτων στα οποία απευθύνεται. Ένα καλό παράδειγμα είναι η χειρουργική διάνοιξη αποστήματος όπου η αυξημένη θερμοκρασία του σώματος (πυρετός) επανέρχεται σε φυσιολογικά σχεδόν επίπεδα σε βραχύτατο χρονικό διάστημα. Εδώ βλέπουμε ότι η διάνοιξη δίνει ταχύτερη διέξοδο σε αυτό που προσπαθεί να κάνει ο οργανισμός επιμένοντας να κάνει έντονα συμπτώματα.

Άλλωστε δεν απαιτείται να φωνάξουμε εντονότερα ή πλέον παρατεταμένα όταν η φωνή μας ακουστεί από εκείνον στον οποίο απευθύνεται και ικανοποιηθούμε από την απόκριση του.

Κατηγορίες: Cannabis Research

Αφήστε μια απάντηση